Breakfast Ideas

IMG_20160116_210646114Welcome to the first page of my recipes collection. Most of the recipes you will find here are freely inspired by my online research. If you have any recipes suggestions, please feel free to leave a comment below!

Benvenuti sulla prima pagina della mia collezione di ricette. Molte di quelle che vedrete sono state liberamente inspirate dalle mie ricerche online. Se avete qualche suggerimento, lasciate pure un commento in basso! 

 

Quick Links

Veggie Breakfast / Vegetariane Pescatarian / Pesce Sweets / Dolci

 

Veggie Breakfast

SHAKSHUKA

Image result

Preparation Time
10 mins
Cooking Time
30 mins
Servings
5/6

I found this dish online and it looks absolutely delicious. Here the link to the original post.

Ho trovato questo piatto su Internet e sembra assolutamente delizioso. Qui il link al post originale.

Ingredients

  • 1 tbsp olive oil / 1 cucchiaino di olio d’oliva
  • 1/2 white onion, diced / 1/2 cipolla bianca, sminuzzata
  • 1 clove garlic, minced / 1 spicchio d’aglio, sminuzzato
  • 1 medium green or red bell pepper, chopped / 1 peperone medio verde o rosso, sminuzzato
  • 4 cups ripe diced tomatoes, or 2 cans diced tomatoes / 4 tazze di pomodori maturi, o 2 lattine di pomodori a cubetti
  • 2 tbsp tomato paste / 2 cucchiaini di concentrato di pomodoro
  • 1 tsp chili powder (mild) / 1 cucchiaino di peperoncino in polvere (medio)
  • 1 tsp cumin / 1 cucchiaino di cumino
  • 1 tsp paprika / 1 cucchiaino di paprika
  • Pinch of cayenne pepper / 1 pizzico di peperoncino di cayenna
  • Pinch of sugar (optional, to taste) / 1 pizzico di zucchero (facoltativo)
  • Salt and pepper to taste / Sale e pepe
  • 5-6 eggs / 5-6 uova
  • 1/2 tbsp fresh chopped parsley (optional, for garnish) / 1/2 cucchiaio di prezzemolo fresco per guarnire

Instructions

  • Heat a deep, large skillet or sauté pan on medium. Slowly warm olive oil in the pan,add chopped onion and garlic and continue to sauté till mixture is fragrant. / Scaldate un padella a bordi alti, larga abbastanza da contenere il tutto. Soffriggete la cipolla e l’aglio.
  • Add the bell pepper, sauté for 5-7 minutes over medium until softened. / Aggiungete il peperone e continuate a soffriggere per 5-7 minuti a fuoco medio.
  • Add tomatoes and tomato paste to pan, stir till blended. Add spices and sugar, stir well, and allow mixture to simmer over medium heat for 5-7 minutes till it starts to reduce. At this point, you can add salt and pepper to taste, more sugar for a sweeter sauce, or more cayenne pepper for a spicier shakshuka (be careful with the cayenne… it is extremely spicy!). / Aggiungete i pomodori ed il concentrato di pomodoro mescolando. Aggiungere le spezie, sempre mescolando e lasciare cuocere a fuoco medio per 5-7 minuti finché inizia a ritirarsi. A questo punto aggiungere peperoncino se si vuole un piatto più piccante, sale o zucchero per aggiustare secondo preferenza.
  • Crack the eggs, one at a time, directly over the tomato mixture, making sure to space them evenly over the sauce. / Rompere le uova, uno alla volta, direttamente sopra alla salsa, facendo attenzione a lasciare spazi tra le uova. 
  • Cover the pan. Allow mixture to simmer for 10-15 minutes, or until the eggs are cooked and the sauce has slightly reduced. Keep an eye on the skillet to make sure that the sauce doesn’t reduce too much, which can lead to burning.  / Coprire la padella. Lasciare cuocere per 10-15 minuti, o finchè le uova sono cotte e la salsa si è ritirata. Non far ritirare troppo la salsa o si rischia di bruciarla.
  • Garnish with the chopped parsley, if desired. For breakfast, serve with warm crusty bread or pita that can be dipped into the sauce. / Decorare con il prezzemolo fresco. Per colazione può essere servita con il pane.

 

Pescatarian

TUNA STUFFED BELL PEPPERS

Image result for tuna stuffed peppers

Preparation Time
10 mins
Cooking Time
30 mins
Servings
3

Ingredients

  • ½ small onion, chopped
  • 2 garlic cloves, minced
  • 6 eggs
  • 2 cans of tuna
  • ½ cup shredded mozzarella cheese
  • handful of fresh parsley, chopped
  • 3 large bell peppers, tops cut off and seeded
  • salt and pepper to taste

Instructions

  1. Pre-heat oven to 180°
  2. Add onion and garlic and mix very well. Cook for about 3 minutes.
  3. In a bowl whisk eggs, cheese, parsley, salt and pepper.
  4. Add tuna to the mix.
  5. Pour mixture in the bell peppers and place them in a shallow baking dish.
  6. Bake for 30-40 minutes or until the eggs are thoroughly cooked.

Sweets

#Coming Soon

Advertisements